För kommuner

Om Uppdragsklubben

Uppdragsklubben och de läromedel som vi har utgår alltid ifrån närmiljön. Vårt mål är att genom barns medfödda nyfikenhet använda närmiljön som upptäcktsplats och genom det blir kunskapen till livskunskap vilket skapar en modig, klok, stolt, trygg och välmående generation.
Läs mer här»

Vill ni i er kommun få era kommuninvånare att genom kunskap om  sin närmiljö, känna inspiration och vara stolta över där de bor?

Forskningen säger att den som är trygg och känner sin närmiljö värnar om den.

Varför finns kommuner egentligen?
Den frågan fick en kommundirektör i Sverige en dag av din åttaåriga systerdotter. Han svarade lite enkelt som man gör: att kommuner handlar om demokrati, gemensam nytta och sådant där. Kanske nöjde sig tjejen med sin morbrors övergripande svar eller så letade hon vidare. Hennes fråga är både smart och svår att svara på, och hon är inte ensam om att undra över det som finns i närmiljön. Tvärtom! Det nära lockar till många frågor.

Men varför en klubb?
Att vara medlem i en klubb är att ingå i en gemenskap och det är kul att dela sina intressen med andra. Uppdragsklubben möjliggör känslan av att tillhöra ett gäng med nyfikna och bjuder på grupptillhörighet.

Vill ni utmana era invånare i hur mycket de kan om sin hemkommun?
Bästa Sexan är en kunskapstävling om den egna kommunen som Uppdragsklubben erbjuder kommuner runt om i Sverige att arrangera. Läs mer här!

 

Jag har under helgen läst nästan hela boken och är mycket imponerad! Tänk att Sollentuna är så spännande.”
Sagt om boken ”Uppdragsklubben i Sollentuna.

—Torbjörn Rosdahl, Sollentunas kommunstyrelseordförande.

Jag tycker att varenda 10-åring borde ha ett ex”
Sagt om boken ”Uppdragsklubben i Sollentuna.

—Maria Sterner, kommunikationschef Sollentuna kommun.